PARDOSELI

Pardoseala

Pardoseli epoxidice

Pardoseli poliuretanice

Pardoseli decorative

Pardoseli cauciuc

Pardoseli PVC

Pardoseli elicopterizate

Pardoseli flotante

Nume: (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon

Mesaj

7 tipuri de pardoseli pentru afacerea ta

Notiunea de pardoseli se refera la acel strat suport ce este acoperit cu un material de finisare in scopul realizarii unei suprafete circulabile. Daca stratul suport este de regula o suprafata intinsa de beton, cand vine vorba de materialele pentru finisare, exista mai multe optiuni in acest sens.

Alegerea materialului pentru acoperirea de pardoseli este o decizie importanta, ce trebuie luata avand in vedere mai multe aspecte caracteristice spatiului vizat, si anume: nivelul de trafic specific (intens, sau dimpotriva, slab), tipul activitatilor desfasurate in cadrul acestuia, cerintele de igiena impuse, eventualele solicitari mecanice la care pardoseala ar putea fi supusa, etc.

Asadar, pentru obtinerea unor pardoseli capabile sa raspunda cu succes tuturor cerintelor si nevoilor existente, este esential ca materialul de finisare sa fie ales intr-un mod inspirat si corespunzator spatiului in care urmeaza a fi utilizat ca si suprafata de circulatie.

Pardoseli industriale de cauciuc, pardoseli epoxidice, elicopterizate de pvc sau poliuretanice

Pardoseli epoxidice

Obtinute din rasini epoxidice, substante chimice a caror stare de agregare specifica este cea lichida, tipurile de pardoseli epoxidice reprezinta solutia ideala in spatiile unde cerintele legate de curatenie sunt exigente, iar traficul, unul intens. Pentru ca fac parte din categoria pardoselilor lichide, obtinute prin turnare, aceste pardoseli epoxidice formeaza o suprafata nivelata, perfect plana, fara rosturi, urme de imbinari sau alte spatii unde s-ar putea acumula mizeria. Datorita acestui lucru, sunt preferate in incintele specifice domeniului medical, farmaceutic, si cele din cadrul industriei alimentare.

Pentru ca sunt usor de intretinut, au un aspect estetic deosebit si se comporta excelent in spatiile cu trafic intens, respectiv mediile unde exista solicitari mecanice, optarea pentru tipurile de pardoseli epoxidice reprezinta cea mai inspirata alegere si in cazul unor incaperi precum: birouri, aeroporturi, magazine, showroom-uri, institutii publice sau depozite.

Pardoseli poliuretanice

Tot din gama pardoselilor lichide fac parte si asa-numitele pardoseli poliuretanice , obtinute prin aceeasi metoda de turnare, in acest caz, a unui amestec de rasini poliuretanice. Desi la prima vedere am fi tentati sa afirmam ca sunt identice, atat din punct de vedere al executiei cat si al rezultatului final, aceste pardoseli poliuretanice se deosebesc de cele epoxidice in mai multe privinte, cum ar fi: timpul de intarire, rezistenta chimica, precum si proprietatile mecanice specifice, stabilitatea si implicit durabilitatea in ceea ce priveste culoarea si alte aspecte de acest gen.

Metoda de turnare permite aplicarea chiar si in acele spatii caracterizate de o geometrie neregulata, iar in ceea ce priveste domeniile de utilizare a tipurilor de pardoseli poliuretanice, acestea sunt aceleasi cu cele epoxidice. Flexibile, elastice si confortabile, prin realizarea unor pardoseli poliuretanice se aduce un plus de stil si eleganta incintelor cu pricina.

Pardoseli decorative

Atunci cand accentul cade pe aspectul estetic al unei incaperi, atentia fiind focusata mai mult pe modul in care aceasta arata, solutia perfecta in domeniul de acoperiri pentru pardoseli se refera la executia unor pardoseli decorative.

Realizate fie din rasini epoxidice, fie din rasini poliuretanice, aceste pardoseli decorative imbina cu succes toate avantajele oferite de materialele mentionate, aducand totodata un plus la capitolul estetic. Cu astfel de pardoseli decorative, orice incapere capata eleganta, rafinament si bun gust, nenumaratele posibilitati de finisare permitand obtinerea unor suprafete de circulatie originale, in combinatii cromatice diferite, cu sau fara modele, cum ar fi: motive florale, figuri geometrice sau alte desene.

Modelele de pardoseli decorative sunt des intalnite in cadrul saloanelor de infrumusetare, saloanelor de masaj, incintelor de tip SPA, showroom-uri, restaurante, sau spatiile comerciale de lux.

Pardoseli cauciuc

Cea mai inspirata alegere atunci cand vine vorba de spatiile in care se cere un tip de acoperire cu proprietati antiderapante excelente, confort la pasire si un grad ridicat de absorbtie al socurilor si vibratiilor, este optarea pentru pardoseli cauciuc.

Obtinerea unei pardoseli cauciuc se realizeaza prin unirea mai multor placi sau fasii individuale confectionate din acest tip de material, in functie de suprafata ce se doreste a fi acoperita. Aceasta imbinare poate fi realizata fie prin lipirea directa a placilor pe stratul suport, fie prin interconectarea acestora cu ajutorul diblurilor.

Datorita proprietatiilor mentionate, tipurile de pardoseli cauciuc sunt des intalnite in spatii precum: locuri de joaca pentru copii, sali de fitness, crese, gradinite, cluburi de echitatie, gradini zoologice, canise, ferme de animale, grajduri, dar si diverse spatii industriale. Sunt pardoseli reciclabile, si implicit ecologice, termoizolante si fonoizolante, extrem de confortabile la pasire, cu proprietati anti-oboseala.

Pardoseli PVC

In ceea ce priveste pardoselile calde, de departe tipul de acoperire care castiga detasat la acest capitol este reprezentat de acele pardoseli PVC, sau pardoseli vinilice cum mai sunt cunoscute, obtinute din role sau placi de policlorula de vinil, lipite direct pe stratul suport.

Natura materialului din care sunt confectionate fac din aceste pardoseli PVC alegerea ideala pentru spatiile in care se urmareste obtinerea unui confort sporit din punct de vedere termic, si o senzatie placuta la pasire. De asemenea, modelele de pardoseli PVC sunt recunoscute si pentru capacitatea lor de absorbtie a socurilor mecanice, respectiv atenuare a zgomotelor, proprietatile antibacteriene si efortul minim depus pentru curatare si intretinere.

Pardoseli elicopterizate

Pentru spatiile supuse unui stres mecanic deosebit si a unui trafic pe masura, tipurile de pardoseli elicopterizate reprezinta alegerea ideala in materie de acoperiri pentru astfel de suprafete. Industria grea, industria constructoare de masini, depozite pentru semifabricate si alte marfuri voluminoase, sau spatiile in care sunt procesate diverse materii prime reprezinta doar cateva dintre zonele unde realizarea unei pardoseli elicopterizate este esentiala pentru desfasurarea activitatilor in cele mai bune conditii.

Obtinerea de pardoseli elicopterizate presupune mai multe etape, si anume: armarea intregii suprafete vizate cu plasa sudata sau fibre metalice, turnarea betonului, finisarea cu ajutorul utilajelor de elicopterizat si crearea rosturilor. Pentru o rezistenta sporita la abraziune, vibratii si impact, precum si durabilitate in timp, se recomanda acoperirea cu un strat de uzura pe baza de cuart.

Pardoseli elicopterizate sau pardoseli industriale

Pardoselile elicopterizate sunt cunoscute mai bine sub denumirea de pardoseli industriale, datorita tipurilor de spatii in care sunt destinate, si anume, cele specifice sectorului industrial. Denumirea de "elicopterizate" provine de la una dintre etapele finale ale procedeului de realizare: obtinerea unei suprafete perfect plane, respectiv inglobarea stratului de cuart in beton cu ajutorul unor masini de finisat speciale, denumite elicoptere.

Cand spunem pardoseli industriale, ne referim la mai mult decat simple suprafete circulabile specifice incaperilor din domeniul industrial; ci mai exact la principalele caracteristici prin care se remarca fata de alte tipuri de pardoseli, si anume: rezistenta sporita atat impotriva uzurii, cat si a compresiei, traficului intens si impactului puternic. La aceste avantaje a unei pardoseli industriale se adauga efortul minim si costurile scazute de intretinere datorita planeitatii, respectiv aspectului usor lucios, si poate cel mai important, rezistenta in timp. Toate aceste beneficii enumerate transforma astfel de pardoseli industriale in cea mai eficienta solutie de realizare a unui strat suport de calitate, ce se comporta excelent in situatiile mentionate si nu numai.

Pardoseli flotante

O metoda inteligenta de a ascunde cablurile sau diverse elemente ce intra in componenta anumitor instalatii este realizarea unei pardoseli flotante. Astfel de pardoseala castiga tot mai mult teren tocmai datorita acestui beneficiu major pe care il ofera, impreuna cu avantajele estetice aferente.

In prima faza, executia acestor pardoseli flotante presupune montarea la o anumita inaltime a unor picioruse de otel pe stratul suport din beton. Ulterior, pentru obtinerea suprafetei circulabile propriu-zise, vor fi aplicate placi din lemn, de regula cu forma patrata. Rezultatul? Pardoseli flotante ce imita perfect parchetul, care pot fi acoperite la randul lor cu mocheta sau covoare; o suprafata perfect plana, estetica si eleganta, care ascunde dedesubtul ei toate firele, cablurile si alte elemente inestetice care afectau aspectul estetic al incaperii cu pricina.

Milucon: experti in materie de pardoseli... de orice gen

Alegerea tipurilor de pardoseli corespunzatoare afacerii pe care o conduci reprezinta un aspect care poate face diferenta intre succesul si esecul acesteia. Pentru ca este constienta de acest lucru, compania Milucon din Bucuresti iti sta la dispozitie cu servicii profesionale pentru executia acelor tipuri de pardoseli de care afacerea ta are nevoie.

Indiferent ca este vorba de pardoseli epoxidice, pardoseli poliuretanice, pardoseli decorative, pardoseli cauciuc, pardoseli PVC, pardoseli elicopterizate sau pardoseli flotante, Milucon dispune de toate resursele necesare pentru efectuarea unor lucrari la standarde inalte de calitate, si anume: personal calificat, echipamente performante, specifice fiecarei lucrari in parte, si nu in ultimul rand, materiale de top, furnizate de producatori importanti din domeniu cu care compania a stabilit parteneriate de-a lungul activitatii.