HIDROIZOLATII FUNDATII SI SUBSOLURI

Necesitatea lucrarilor de hidroizolatii fundatii

Necesitatea lucrarilor de hidroizolatii fundatii

Asigurarea hidroizolatiei este una dintre cele mai importante etape constructive din ridicarea unei cladiri sigure. Dacă o clădire nu este bine hidroizolată la bază, în timp, apa care se infiltrează prin zidurile subsolurilor conduce catre deteriorarea zidurilor, se instalează igrasia şi mucegaiul, iar efectele nu pot fi stopate, ci doar atenuate.

Hidroizolarea asigură şi protejează structura de rezistenţă a casei, aspectul, estetica şi siguranţa sănătăţii locatarilor. Poate fi considerata o măsură preventivă împotriva inundării subsolurilor, apariţiei igrasiei, petelor de umezeală, nesiguranţa instalaţiilor electrice etc.

Proiecte de succes

Preturi vs calitate

Izolatii pentru zone de productie

Criterii de performanta

Servicii de montaj, asigurate de Milucon

Necesitatea lucrarilor de hidroizolatii fundatii

Garantia sigurantei unei lucrari de calitate

Hidroizolatii acoperisuri si hidroizolatii fundatii

Solutii Tehnice

Avantajele hidroizolatiei pentru fundatii si subsol

Cere oferta

Cere o oferta
Expertiza tehnica :Iulian Penescu 0730 093 528 Garantii :Vlad Ionel 0728 116 018 New Business : Robert Milu 0766 419 049

[multi-step-form id="1"]
Garantia sigurantei unei lucrari de calitate

Garantia sigurantei unei lucrari de calitate

Milucon ofera prin serviciile de termo si hidroizolatii garantia sigurantei atat impotriva infiltratiilor de subsol, cat si a celor de suprafata. Domeniul lucrarilor de hidroizolatii este destul de vast, mai ales daca ne gandim ca toate constructiile si imobilele au nevoie de o buna izolare impotriva intemperiilor, dar si a apelor freatice.

Hidroizolatii acoperisuri si hidroizolatii subsoluri sau fundatii

Cand vorbim despre hidroizolatii, ne referim atat la cele pentru acoperisuri, cat si pentru fundatii. Orice hidroizolatie fundatie este esentiala pentru orice tip de constructie, deoarece fara o izolare buna impotriva infiltratiilor de apa, cladirea ar avea de suportat deteriorări ale structurii de sustinere. Hidroizolatiile pentru subsoluri sau fundatii sunt realizate fie cu membrane PVC de inalta calitate alaturi de membrane anti-condens, ori prin folosirea unor aditivi speciali pentru beton care confera proprietati de impermeabilitate.

Criterii de performanta

Condiţiile în care lucrează fundaţia influenteaza alegerea tipului de material de hidroetansare. Criterii de ordinul - consistenţa terenului pe care se află construcţia respectivă, gradul de umiditate al acestuia, zona de seismicitate, tasare, încărcare etc, indica tipul de solutie tehnica necesara. Pereţii exteriori de sub nivelul cotei terenului sistematizat, se izolează cu polistiren, cărămidă, carton asfaltat cu bitum în mai multe straturi sau alte materiale.

Izolatii pentru zone de productie

Deoarece izolarea temeinica a fundatiilor pentru zonele de productie trebuie sa izoleze atat din exterior cat si din interior, la hidroizolatiile cu membrana PVC trebuie avut in vedere ca in cursul proiectarii sistemului de hidroizolatii, sa fie prevazute si gurile de aerisire ale izolatiei exterioare. Astfel, prin intermediul acestei proceduri se asigura posibilitatea ca membrana de izolare sa “respire”.

La hidroizolatiile pentru fundatii realizate cu betoane aditivate si impermeabile, situatia difera un pic deoarece acestea se aplica prin turnare. Insa si pentru acestea exista necesitatea unui sistem de drenaj pentru hidroizolarea interioara. Sistemul de drenaj actioneaza in momentul acumularilor de apa din interiorul cladirii localizate la nivelul subsolului, ceea ce reprezinta principalul rol tipurilor complexe de hidroizolatie fundatie recomandate de specialistii Milucon.

Partea superioara a unei structuri industriale este la fel de importanta, asa ca, pentru a o proteja in mod eficient este nevoie de un sistem de hidroizolatii foarte bun. In general pentru izolarea teraselor se folosesc membrane bituminoase, sau solutii diferite, cum ar fi hidroizolatiile turnate, cu folii PVC sau chiar si cu beton impermeabil. Evident, in functie de nevoie este ales sistemul care ofera cele mai bune facilitati.

Preturi vs calitate

Chiar dacă pentru hidroizolarea corectă a unei case, preţurile sunt relativ ridicate, operaţia respectivă merită să fie realizată corect şi din start, adică după executarea fundaţiei. După ridicarea clădirii, aceste operaţii nu mai pot fi realizate integral, iar costurile se dublează, pentru că, în acest ultim caz, este necesară distrugerea pavajelor de lângă soclu pentru săparea şanţurilor care să permită accesul la zidurile fundaţiei.

Durata de viata de pana la 50 de ani;

Peliculele de vopsea poliuretanica au aspect uniform, sunt disponibile intr-o varietate mare de culori si au un alt avantaj important: elongatie mare si rezistenta la diferente de temperatura;

Sunt numite de asemenea si pardoseli economice intrucat nu necesita costuri mari de exploatare, pot fi aplicate atat la interior cat si la exterior, iar reparatiile se pot realiza doar pe zonele afectate;

Solutii tehniceSistem cu membrana bentonitica pentru incinte subterane

Avantajul acestui sistem consta in rapiditatea in montare

Membrana bentonitica este o membrana compozita din geotextil si bentonita, având avantajul că expandează în contactul cu apa, isi mareste volumul, bentonita fiind incapsulata intre 2 straturi de geotextile, unul tesut si unul netesut, cu grosime egala si expandare uniforma

Avantajul este ca se poate aplica pe un suport neuniform si nepregatit in prealabil (ex: piloti secanti ai unei cladiri subterane, pereti mulati etc)

Nu este necesara o pregatire prealabila

Nu este necesara amorsa

Prinderea se face cu cuie prinse cu bormasina

Rosturile si imbinarile pot fi realizate cu bentonita sub forma de granule