HIDROIZOLATIE CU MEMBRANA BITUMINOASA

Metode sigure si testate de aplicare hidroizolatii membrana bituminoasa

Metode sigure si testate de aplicare hidroizolatii bituminoase

Metoda clasica de impermeabilizare a cladirilor, mai exact a teraselor si acoperisurilor de cladiri, ramane cea de efectuare a unor hidroizolatii membrana bituminoasa. Asternerea unui covor negru format din bitum a fost, si probabil va ramane cel putin in viitorul apropiat, principala solutie pentru prevenirea infiltratiilor de apa in structura acoperisurilor, si ulterior in interiorul imobilelor respective.

Realizarea lucrarilor de hidroizolatie bituminoasa sunt relativ simpla, acestea fiind durabile si extrem de eficiente daca se respecta anumite reguli de baza, ce se aplica totodata in cazul oricarei operatiuni de acest gen, indiferent de tipul materialului ce este utilizat.

Proiecte de succes

Onix Residence

Alegeri in materie de membrane bituminoase

AVANTAJELE Hidroizolatiei realizata de Milucon

Tehnologii de aplicare

SOLUTIA CU MEMBRANE BITUMINOASE:

Sistem cu membrana bituminoasa pe suport tabla pentru lucrari industriale

Metode sigure si testate de aplicare hidroizolatii membrana bituminoasa

Cere oferta

Cere o oferta
Expertiza tehnica :Iulian Penescu 0730 093 528 Garantii :Vlad Ionel 0728 116 018 New Business : Robert Milu 0766 419 049

[multi-step-form id="1"]
Impermeabilizare ireprosabila

Impermeabilizare ireprosabila

Membranele bituminoase sunt materiale de impermeabilizare pentru hidroizolaţii, pe bază de bitum modificat aditivat cu elastomeri și plastomeri, dotate cu armătură din fibră de sticlă sau polyester, fabricate cu diferite finisaje - ardezie minerală, nisip, TNT, folie de aluminiu.

In functie de reteta amestecului bituminos si a armaturii utilizate, se pot obtine proprietati diferite de rezistenta mecanica, elasticitate, flexibilitate la rece si durabilitate. In materie de armatura, membranele bituminoase sunt de doua tipuri – membrane cu armature din fibra de sticla si membrane cu armaturi din polyester netesut.

Membranele bituminoase se folosesc pentru prevenirea infiltrarii apei in cadrul elementelor de constructie, acoperişuri, terase, fundaţii, subsoluri, tuneluri etc. Membranele bituminoase sunt ideale pentru refacerea hidroizolatiilor la terasele cladirilor vechi si realizarea hidroizolarii teraselor noi necirculabile sau circulabile.

Alegeri in materie de membrane bituminoase

Alegeri in materie de membrane bituminoase

Pentru a alege membrana adecvata din punct de vedere calitate-pret, determinarea tipului si complexitatii lucrarii sunt principale. Necesarul de materiale trebuie să fie de 1,12 sau 1,15 ori suprafaţa măsurată, datorită suprapunerilor lungitudinale şi transversale la aplicarea membranelor şi datorită pierderilor care apar la croire.

Este recomandată aplicarea membranelor bituminoase la temperaturi intre +5°C si +35°C. Conditiile meteo nefavorabile cum ar fi ploaia, ninsoarea sau umiditatea suprafeţei de izolat pot compromite calitatea lucrării.

Tehnologii de aplicare

In practica se folosesc doua tehnologii de aplicare a materialelor cu bitum modificat: tehnologia de lipit cu flacara si cea cu mastic la rece. In cazul hidroizolatiilor bituminoase dublustrat, partea din mijloc specifica celui de-al doilea strat trebuie sa acopere marginile de suprapunere ale primului strat. Membranele bituminoase sunt accesibile ca si pret, raportul dintre calitatea rezultatelor finale si costurile totale fiind unul avantajos.

SOLUTIA CU MEMBRANE BITUMINOASE:

Primul strat, cu rol de difuzie, are rolul de a elimina vaporii existenti in cladire si in suportul de beton, evacuand vaporii prin zonele permise;

Cel de-al doilea strat, cel cu rol de bariera contra vaporilor are rolul de a dirija vaporii prin zonele permise pentru a nu afecta stratul de termoizolatie;

Termoizolatia este stratul de legatura intre bariera contra vaporilor si stratul de membrana autoadeziva;

Va fi necesar a se folosi intotdeauna o membrana autoadeziva de buna calitate;

Stratul de inchidere este asigurat de o membrana bituminoasa cu protectie de ardezie;

In acest moment terasa este necirculabila;

Pentru a deveni circulabila va fi necesar a se turna o sapa de protectie armata si aplicarea finisajului ceramic.

AVANTAJE:

Sistem complet cu straturi successive cu durata mare de viata, peste 20 ani

Elasticitatea materialelor

Straturi succesive cu roluri determinate

Intretinere prin aplicarea unui singur strat suplimentar

Este cel mai folosit sistem pentru lucrări industriale noi și clădiri de birouri

Sistem cu membrana bituminoasa pe suport tabla pentru lucrari industriale

Strat suport tabla

Strat cu dublu rol: difuzie si bariera contra vaporilor

Termoizolatie: EPS sau PIR sau VATA BAZALTICA

Membrana autoadeziva (lipita la rece + fixare mecanica cu suruburi) si rezistenta suplimentara la vant

Strat de membrana bituminoasa cu rol de prim strat pe suprafetele verticale (lipita la cald si fixare mecanica suplimentara)

Strat de inchidere cu membrana bituminoasa cu ardezie (lipita la cald)