PARDOSELI POLIURETANICE

Pardoseli poliuretanice materiale cu proprietati exceptionale

Pardoseli poliuretanice – materiale cu proprietati exceptionale

Pardoselile poliuretanice fac parte din gama pardoselilor lichide, obținute prin metoda de turnare a unui amestec de rășini poliuretanice și cimenturi speciale, iar în funcție de densitatea dorită, pot fi elastice sau dure. Acestea se deosebesc de pardoselile epoxidice în mai multe privințe cum ar fi – timpul de întărire, rezistența chimică, proprietățile mecanice, stabilitatea și implicit durabilitatea. Daca in cazul pardoselilor epoxidice nu se punea accentul pe umiditate, pardoselile poliuretanice sunt mai sensibile la umiditate, de aceea necesita mai mult timp de intarire.

Pardoselile poliuretanice sunt rezistente la impact, trafic și zgârieturi. Datorita acestor proprietati, sunt recomandate pentru terenurile de sport (interior si exterior), piste de atletism, parcari acoperite, industria alimentara si de vinificatie etc. Metoda de turnare permite aplicarea pardoselilor poliuretanice chiar și în spații caracterizate de o geometrie neregulată.

Proiecte de succes

Tipuri de pardoseli poliuretanice

Depozit Stefanesti

Deosebiri intre pardoseli poliuretanice si epoxidice

Aplicare, intretinere si renovare lejera

Pardoseli poliuretanice – materiale cu proprietati exceptionale

Cere oferta

Cere o oferta
Expertiza tehnica :Iulian Penescu 0730 093 528 Garantii :Vlad Ionel 0728 116 018 New Business : Robert Milu 0766 419 049

[multi-step-form id="2"]
Tipuri de pardoseli poliuretanice

Tipuri de pardoseli poliuretanice

Industria materialelor de constructii aduce in prim-plan doua tipuri de pardoseala poliuretanica: cea din rasina poliuretanica si cea cu granule de cauciuc denumita si „tartan”. Tartanul este recomandat pentru terenuri de baschet, fotbal, tenis, atletism, handbal. In domeniul sportiv, pardoseala cu granule de cauciuc este ideala pentru bifarea celor 3 criterii esentiale – absorbtia socului, coeficientul de frecare si deformarea vertical. Coeficientul minim de absorbtie a socului trebuie sa fie minim 25% pentru pardoselile de interior pentru a evita provocarea leziunilor.

Coeficientul de frecare trebuie sa fie intre 80 si 110 pentru conditii normale, antiderapante. Orice valoare sub 80 va conduce catre alunecarea accidentala a jucatorilor, orice valoare mai mare de 110 va produce leziuni la impact.

Deosebiri intre pardoseli poliuretanice si epoxidice

Deosebiri intre pardoseli poliuretanice si epoxidice

Deosebirea dintre pardoseli epoxidice si pardoseli poliuretanice se defineste la nivel operational si vizeaza utilizatorul final. Pardoselile epoxidice sunt mai dure, mai durabile si au o rezistenta la compresiune mai mare decat pardoselile poliuretanice, astfel functioneaza ideal pentru industriile grele – depozite si centre logistice cu trafic intens de stivuitoare.

Pardoselile poliuretanice sunt mai elastice si mai putin dure decat cele epoxidice, ceea ce le face mai rezistente la zgarieturi, astfel prin elasticitatea lor se absoarbe o anumita parte a impactului. Elasticitatea pardoselilor din poliuretan le recomanda si pentru camerele de congelare, unde temperatura poate atinge -30o Celsius. Sunt totodata o alegere buna pentru parcarile supraetajate deoarece stratul elastic are proprietati de impermeabilitate si impotriva crapaturilor.

Aplicare, intretinere si renovare lejera

Pentru a prelungi durata de viata a pardoselilor din poliuretan, acestea se pot renova cu usurinta, iar timpul de uscare este relativ mic. Aceasta flexibilitate ne permite sa finalizam pardoselile poliuretanice intr-un timp mai scurt si astfel sa le predam mai repede clientului. Atunci cand se foloseste pardoseala poliuretanica, o lucrare care presupune aplicarea mai multor straturi dureaza in jur de 3 zile. Pardoselile epoxidice, sunt, in schimb, mai putin flexibile si necesita, de obicei, 7 zile pentru a se usca complet.

In general, este mai greu sa se lucreze cu pardoseli din poliuretan. Este recomandat ca aplicarea de pardoseli poliuretanice sa fie realizata doar de persoane cu experienta. Durata lor limitata de viata combinata cu sensibilitatea la umiditate presupun ajutorul unor echipe de ingineri cu experienta si bine pregatite.

Avantajele pardoselilor poliuretanice:

Durata de viata de pana la 50 de ani;

Peliculele de vopsea poliuretanica au aspect uniform, sunt disponibile intr-o varietate mare de culori si diferite grosimi de strat;

Sunt numite de asemenea si pardoseli economice intrucat nu necesita costuri mari de exploatare, pot fi aplicate atat la interior cat si la exterior, iar reparatiile se pot realiza doar pe zonele afectate;