Acoperis Verde

Acoperis Terasa Verde

Privita ca fiind cea mai buna metoda de a reda naturii bucatica ce i-a fost luata prin construirea unui bloc, a unei case sau oricarui alt imobil, montarea unui acoperis verde reprezinta o modalitate ecologica de a "imbraca" aceasta parte a constructiilor, o solutie pentru toti cei care doresc sa protejeze mediul inconjurator prin reducerea poluarii si diminuarea efectului de sera.

Proiecte de succes

Avantajele unui acoperis verde

Avantajele unui acoperis verde

Acoperis verde

Acoperis verde

Ce este de fapt un acoperis verde

Ce este de fapt un acoperis verde

Ideea de acoperis verde in Romania

Ideea de acoperis verde in Romania

Cere oferta

Cere o oferta
Expertiza tehnica :Iulian Penescu 0730 093 528 Garantii :Vlad Ionel 0728 116 018 New Business : Robert Milu 0766 419 049

[multi-step-form id="1"]

Ideea de acoperis verde in Romania

In timp ce pentru cei mai multi dintre noi, ideea de acoperis verde reprezinta un concept nou, o metoda recent aparuta pe piata de profil, in afara granitelor, mai exact in celelalte tari europene, aceasta este pusa in aplicare deja de cateva zeci de ani. In Germania, 10% din imobile, indiferent de natura lor, au montat un acoperis verde, in timp ce in Elvetia, legile prevad ca orice acoperis a carui suprafata depaseste 500 mp sa dispuna de acest tip de sistem. In Romania, lipsa de informare cu privire la aceasta solutie si numarul foarte mic al firmelor care ofera astfel de servicii au dus ca ideea de acoperis verde sa ramana in acest stadiu... de idee, mult prea putine cladiri sau spatii rezidentiale avand posibilitatea de a se "mandri" cu un astfel de acoperis. Pentru numeroase proiecte si lucrari pentru terasa verde Bucuresti experienta are intotdeauna primul si ultimul cuvant: Milucon.

Ce este de fapt un acoperis verde

Ce este de fapt un acoperis verde

In termeni simpli, un acoperis terasa verde este un acoperis imbracat, fie in totalitate, fie partial, cu vegetatie: iarba, licheni, flori, plante verzi sau arbusti mici, care cresc fara interventia omului sau cu putin ajutor din partea acestuia.

Structura unui astfel de sistem este format din mai multe straturi, fiecare cu un rol bine definit, ce poate fi montat pe acoperisuri drepte si inclinate deopotriva. Foarte important in cadrul acestui sistem este membrana antiradacina care formeaza o bariera ce nu lasa sa treaca radacinile vegetatiei plantate, impiedicandu-le astfel sa patrunda in celelalte straturi (in special cel de hidroizolatie), afectand astfel intregul acoperis verde.

La fel de important este si sistemul de drenaj. Avand de cele mai multe ori aspectul unui cofraj de oua, acesta retine apa in compartimentele specifice in scopul hidratarii pamantului, redirectionand totodata surplusul de apa pluviala spre gurile de scurgere.

Avantajele unui acoperis verde

Avantajele unui acoperis verde

Pe langa impactul estetic pe care un acoperis verde il are asupra unei case si implicit a intregul spatiu cu pricina, respectiv efectele benefice pentru mediul inconjurator, acesta din urma prezinta beneficii deloc de neglijat si la nivel personal.

Datorita proprietatilor termoizolante, acoperisul verde are capacitatea de a mentine o temperatura constanta si placuta in interiorul imobilului, indiferent de anotimp. In aceeasi masura, izoleaza fonic incaperile, diminunand considerabil nivelul zgomotelor provenite din exterior. Este mai durabil in comparatie cu alte materiale, si protejeaza eficient acoperisul in sine al imobilelor. Mai mult, pentru ca vegetatia plantata absoarbe o cantitate considerabila de apa rezultata din ploile torentiale, riscul provocarii unei inundatii ca urmare a suprasolicitarii sistemului pluvial sau a canalizarii este din start eliminat.

Daca doriti sa va bucurati de toate avantajele unui acoperis verde, si sa contribuiti astfel la constientizarea importantei unui astfel de sistem, compania Milucon va sta la dispozitie in acest sens cu servicii de montare a tuturor straturilor componente, pana la furnizarea celui de pamant, respectiv plantare a vegetatiei dorite, societatea fiind una dintre putinele din tara noastra care, odata cu proiectele pentru terasa verde din Bucuresti, asigura si ofera posibilitatea celor mai performante servicii in acest domeniu.