HIDROIZOLAȚII TERASE VERZI

Terasa verde: un spatiu de relaxare la inaltime

In ziua de azi, ideea de a avea o terasa verde pe post de acoperis este mult mai usor de pus in aplicare decat in anii precedenti datorita dezvoltarii unui sistem cu multiple straturi care protejeaza acoperisul propriu-zis, si care asigura toate conditiile necesare dezvoltarii vegetatiei la inaltime.

Desi in tara noastra nu este atat de populara precum in alte state europene, in special partea de vest a continentului, terasa verde reprezinta o alternativa pentru acoperisurile gri si anoste care predomina in fiecare oras, o alternativa care aduce beneficii pentru sănătate și pentru simțul estetic.

Proiecte de succes

Servicii de montaj terasa verde

Servicii de montaj terasa verde, asigurate de Milucon

Cum alegi vegetatia pentru acoperis terasa verde

Cum alegi vegetatia pentru terasa verde

Acoperis Verde

Terasa verde: un spatiu de relaxare la inaltime

Terasa verde: perspective superioare si aer proaspat

Avantajele unui acoperis verde

Cere oferta

Cere o oferta
Expertiza tehnica :Iulian Penescu 0730 093 528 Garantii :Vlad Ionel 0728 116 018 New Business : Robert Milu 0766 419 049

[multi-step-form id="1"]
Cum alegi vegetatia pentru terasa verde

Cum alegi vegetatia pentru terasa verde

Terasa verde este acel tip de acoperis pe suprafata caruia au fost plantate diferite tipuri de vegetatie, in functie de preferintele beneficiarului. De asemenea, un alt criteriu care sta la baza alegerii vegetatiei il reprezinta si timpul pe care persoana cu pricina este dispusa sa-l aloce intretinerii terasei. Avand in vedere acest ultim aspect, exista 2 tipuri de terase: extensive si intensive.

Terasa verde de tip extensiv cuprinde vegetatie cu dimensiuni relativ mici, ce nu creste mult in inaltime, plantata intr-un strat de pamant de maxim 15cm. Astfel de vegetatie nu necesita lucrari de intretinere. De cealalta parte, terasa verde intensiva este mult mai impresionanta din punct de vedere estetic. Grosimea stratului de pamant (care poate ajunge chiar si la 50cm), permite plantarea unei vegetatii inalte, cu plante diverse, chiar si arbusti mici. Acest tip de vegetatie implica o atentie mai mare in ceea ce priveste intretinerea in comparatie cu cea specifica terasei verzi extensive.

Terasa verde: perspective superioare si aer proaspat

Tipul de terasa verde extensiva ofera totodata si posibilitatea amenajarii unui spatiu cu adevarat la inaltime, din toate punctele de vedere, pentru a obtine o oaza de liniste chiar in mijlocul orasului, insa departe de zgomotele acestuia. O terasa verde puncteaza in special la capitolul estetic, reprezentand un strop de culoare intr-o mare de gri, si totodata o modalitate de reducere a poluarii, si implicit de protejare a mediului inconjurator, prin retinerea particulelor de praf si altor factori poluanti.

Servicii de montaj terasa verde

Servicii de montaj terasa verde, asigurate de Milucon

Pe langa avantajele de natura estetica, un acoperis terasa contribuie eficient la imbunatatirea calitatii izolatiei termice, asigurand, pe intreg parcursul anului, o valoare optima de temperatura si un confort termic sporit. De asemenea, are capacitatea de a atenua zgomotele, deoarece prezinta proprietati fonoizolante.

La fel de important este si sistemul de drenaj. Avand de cele mai multe ori aspectul unui cofraj de oua, acesta retine apa in compartimentele specifice in scopul hidratarii pamantului, redirectionand totodata surplusul de apa pluviala spre gurile de scurgere.

Avantajele unui acoperis verde

Avantajele de natura estetica contribuie la infrumusetarea infrastructurii unei cladiri si avantajele tehnice determina calitatea hidro si termoizolatiei termice. In plus, aceste avantaje asigura temperaturi optime si purifica aerul, produc economii substantiale in privinta consumului energetic si sporesc valoarea cladirii vizate.

Daca aveti in plan un proiect de realizare a unei terase verzi, compania Milucon ofera o serie de optiuni pentru cele mai bune rezultate. Dispunem de toate resursele necesare asigurarii unor servicii de top in domeniu, si anume: materiale de calitate ce alcatuiesc straturile unui astfel de sistem, respectiv mana de lucru calificata si sfaturi de intretinere.

Acceptam orice provocare venita in acest sens, montam terasa verde, respectiv acoperis verde atat pentru suprafetele drepte, cat si inclinate, la preturi corecte, ce variaza in functie de tipul vegetatiei dorite, dimensiunile suprafetei vizate si alte aspecte asemanatoare.