Pardoseli industriale

Pardoselile în spațiile de producție trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde de igienă, să fie antiderapante, sigure pentru angajați, ușor de curățat și să fie rezistente la impact, substanțe chimice sau șoc termic.

PARDOSELI INDUSTRIALE

PARDOSELI INDUSTRIALE Spatiile industriale necesita solutii de performanta

Pardoseala industriala este rentabila deoarece isi dovedeste rezistenta in timp, se instaleaza rapid si indeplineste practic toate cerintele industriei moderne de procesare. Printre principalele solutii tehnice pentru sarcini grele (din industria alimentara, industria de automobile, farmaceutica etc) sunt pardoselile pe baza de rasini poliuretanice și epoxidice.

Sistemele de pardoseli pe bază de rășini sunt formate din straturi subțiri de rășini epoxidice sau poliuretanice care, după întărire, prezintă rezistență mecanică ridicată și rezistență chimică remarcabilă. Acestea pot fi aplicate la pardoselile noi cât și vechi, în zone care sunt expuse la solicitări mecanice sau chimice considerabile. Au o durabilitate mare în timp și costurile de întreținere sunt minime. În plus, pardoselile formează o suprafață netedă, neabsorbantă și ușor de curățat. Aplicate corect, pardoselile industriale oferă peste 30 de ani de utilizare chiar și în medii de lucru cu solicitări foarte agresive.

Proiecte de succes

Service Auto Erebus

Santier Expozitiei

Service Auto

Depozit Stefanesti

Service Auto Erebus

Depozit Stefanesti

Cere oferta

Cere o oferta
Expertiza tehnica :Iulian Penescu 0730 093 528 Garantii :Vlad Ionel 0728 116 018 New Business : Robert Milu 0766 419 049

[multi-step-form id="1"]
Criteriile de performanta in aplicarea unor pardoseli industriale

Criteriile de performanta in aplicarea unor pardoseli industriale sunt :

Instalare rapidă

Sistemele pot fi instalate în decursul unei singure zi și spațiul își poate relua activitatea în cel mai scurt timp.

Rezistență la temperaturi

Una dintre cerințele principale în evaluarea tipului de pardoseală este nivelul de temperatură din timpul activităților industriale. Acesta determină grosimea necesară a pardoselii și finisajele aferente.

Rezistență la alunecare

Finisajele pardoselii sunt gândite din perspectivă estetică și funcțională. Cea mai potrivită textură a suprafeței pentru o aplicație specifică va depinde de natura scurgerilor, tipul de activitate desfășurată în spațiu și standardele de întreținere și curățenie care trebuie menținute.

Rezistență mecanică

Unele zone industriale sunt supuse impactului mecanic cu obiecte grele și trafic intensiv pe roti, astfel sunt recomandate sistemele cu grosime mai mare și capacitate sporită de rezistență.

Rezistența la substanțe chimice

Pardoselile industriale sunt potrivite pentru spații de procesare umede dintr-o varietate de domenii de activitate, în special industria alimentară și farmaceutică. Este important un regim strict de curățenie pentru a asigura o întreținere ideală acestor pardoseli și a evita deteriorarea.

Pardoseli elicopterizate

Pardoseli elicopterizate

Pentru spatiile supuse unui stres mecanic deosebit si a unui trafic pe masura, tipurile de pardoseli elicopterizate reprezinta alegerea ideala in materie de acoperiri pentru astfel de suprafete. Industria grea, industria constructoare de masini, hale și depozite pentru semifabricate si alte marfuri voluminoase, sau spatiile in care sunt procesate diverse materii prime reprezinta doar cateva dintre zonele unde realizarea unei pardoseli elicopterizate este esentiala pentru desfasurarea activitatilor in cele mai bune conditii.

Obtinerea de pardoseli elicopterizate presupune mai multe etape, si anume: armarea intregii suprafete vizate cu plasa sudata sau fibre metalice, turnarea betonului, finisarea cu ajutorul utilajelor de elicopterizat si crearea rosturilor. Pentru o rezistenta sporita la abraziune, vibratii si impact, precum si durabilitate in timp, se recomanda acoperirea cu un strat de uzura pe baza de cuart.

Pardoselile elicopterizate sunt cunoscute mai bine sub denumirea de pardoseli industriale, datorita tipurilor de spatii in care sunt destinate, si anume, cele specifice sectorului industrial. Denumirea de "elicopterizate" provine de la una dintre etapele finale ale procedeului de realizare: obtinerea unei suprafete perfect plane, respectiv inglobarea stratului de cuart in beton cu ajutorul unor masini de finisat speciale, denumite elicoptere.

Cand spunem pardoseli industriale, ne referim la mai mult decat simple suprafete circulabile specifice incaperilor din domeniul industrial; ci mai exact la principalele caracteristici prin care se remarca fata de alte tipuri de pardoseli, si anume: rezistenta sporita atat impotriva uzurii, cat si a compresiei, traficului intens si impactului puternic.

SOLUTII TEHNICEPardoseli pentru industria alimentara, farmaceutica, chimica si a bauturilor pe baza de rasini poliuretanice pentru sarcini grele:

Durabilitate mare fata de celelalte sisteme de pardoseli (20-30 de ani)

Rezistenta la socuri mecanice provocate de corpuri grele si contondente

Sistemul UCRETE – are un modul de elasticitate ridicat fata de sistemele pe baza de rasina epoxidica care devin casante

Rezistenta la trafic intens si greu, chiar daca rotile de la transpaleti nu sunt cauciucate

Rezistenta exceptionala la substante chimice agresive cu concentratie ridicata, de la acizi puternici la substante alcaline, grasimi, uleiuri si solventi care pot degrada rapid alte tipuri de pardoseli pe baza de rasini epoxidice

Rezistent in mediu permanent umed (industria pestelui, industria carnii, spalatorii auto etc)

Rezistent la temperaturi extreme de la -40 C in cazul tunelurilor de congelare si pana +150 C in zona de oparire

Rezistenta mare in medii agresive

Se curata si se intretin usor, testele efectuate de Institutul Campden Technology Ltd, au concluzuinat ca pardoselile UCRETE pot fi igienizate la un standard comparabil cu otelul inoxidabil si materialele plastice

Detine certificatul Indoor Air Comfort Gold Label (Calitatea aerului in spatiile interioare), nu contine compusi volatili care pot influenta sanatatea personalului

Este prmisiv la umiditatea reziduala a substratului, sistemul se poate monta la 7 zile de la turnarea betonului

Suprafata pardoselii poate fi perfect neteda cu un grad de rezistenta la alunecare R10 (pentru spatii de lucru cu pardosela uscata), dar si antiderapanta cu un grad de rezistenta la alunecare R13(potrivita pentru procese in medii ude sau cu grasime)

Aplicare si intarire rapida - chiar si la temperaturi scazute (spatiile pot fi date in folosinta la 5 ore de la montaj)

Pardoseli industriale si comerciale rapide pe baza de poliuree

Pardoselile pe baza de poliuree sunt aplicate in spatii industriale si comerciale si au avantajul aplicarii si utilizarii pardoselii foarte rapid de la finalizarea procesului de aplicare in maxim 5 minute pentru trafic usor (pietonal) si maxim 12 ore pentru trafic greu (transpaleti). Sistemele de pardoseli pe baza de poliuree prezinta elongatie mare, preluare de fisuri, in comparatie cu sistemul epoxidic si aplicarea se realizeaza prin sprayere.

Echipa de ingineri tehnici calificati in pardoseli industriale

Compania Milucon se bazează pe o experiență de peste 10 ani și suportul unei echipe de ingineri specializați în evaluare, soluții tehnice și aplicare. Am dezvoltat o gamă completă de sisteme de pardoseli care îndeplinesc toate cerințele funcționale în mediul industrial, inclusiv criterii estetice.