Pardoseli epoxidice, estetice, igienice si moderne

Pardoseli epoxidice executate de MILUCON

In spitale, policlinici, cabinete medicale, laboratoare, farmacii sau oriunde igiena este cerinta de baza, tipul de pardoseli epoxidice este cel mai des utilizat, mai ales in ultima vreme. Desigur, acestea nu sunt singurele spatii in care se folosesc, pot fi turnate la fel de bine si in birouri, in cladirile comerciale si industriale si, de ce nu, chiar in spatiile destinate locuintei.

Se obtin din rasini epoxidice si fac parte din categoria pardoselilor lichide. Prin turnare, suprafata devine perfect nivelata, neteda, fara imbinari sau rosturi, locuri care ar putea favoriza dezvoltarea de bacterii, sau acumularea de murdarie. De aceea ele sunt atat de utilizate in spatiile care apartin de domeniul sanatatii, dar si al alimentatiei.

Pardoseli epoxidice, calitati care atrag din ce in ce mai multi utilizatori

Calitatile acestui tip de pardoseli sunt incontestabile, desi multa lume inca nu le cunoaste. Pot fi enumerate cateva din caracteristici, care ar face pe multi oameni sa-si doreasca in final o astfel de pardoseala, desi initial nu s-au gandit la aceasta posibilitate.

Amintim astfel de rezistenta mare la socurile mecanice sau la zgarieturi, rezistenta la apa, aceasta calitate, impermeabilitatea, facandu-le foarte potrivite si pentru incaperi destinate salilor de baie, a bucatariilor sau a beciurilor, acolo unde exista o umiditate ridicata. Un alt avantaj este faptul ca pot fi reparate cu usurinta in caz de deteriorare, iar intretinerea lor este foarte facila, fara costuri deosebite. Pe de alta parte, aceste pardoseli epoxidice au o fiabilitate marita, putand fi folosite o perioada indelungata fara sa se observe urme de uzura. Mai mult decat atat, fac parte din categoria pardoselilor calde, iar atingerea lor cu picioarele goale creeaza o senzatie foarte placuta.

O incapere pe cat de igienica, pe atat de estetica, cu pardoseli epoxidice

Desi am lasat spre sfarsit mentionarea acestei calitati, estetica, aceasta nu este deloc de neglijat. Pe cat de functionala este aceasta pardoseala, pe atat poate fi de agreabila privirii, deoarece variantele coloristice sunt nelimitate. O incapere destinata biroului poate beneficia de o atmosfera vesela si primitoare, daca se apeleaza la acest gen de pardoseala. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul altor spatii, care de obicei sunt reci si neprimitoare. Avem in vedere aici salile de asteptare sau aeroporturile, mai ales ca sunt foarte rezistente la trafic intens, ceea ce le face si utile si placute.

Cum se instaleaza tipul de pardoseli epoxidice

Desi la prima vedere ar parea ca oricine poate sa-si monteze singur aceasta pardoseala, este recomandabil ca instalarea sa se faca de catre personal calificat, cu experienta in acest domeniu, deoarece de respectarea anumitor pasi pe parcursul montarii ei depinde atat buna functionalitate cat si aspectul final. Astfel, suportul trebuie sa fie foarte bine curatat, sa nu ramana urme de praf, pentru ca trebuie sa fie neted, foarte curat si uscat. Nu trebuie sa prezinte nici o urma de grasime, caz in care aderenta rasinilor ar deveni mai scazuta. In plus, suportul pe care se va aplica trebuie sa fie alcatuit din materiale compatibile cu rasinile din care sunt facute aceste pardoseli epoxidice